KWF

KWF Zakenvriend

Van Ekeris Schoonmakers strijdt tegen kanker als KWF Zakenvriend.

KWF Zakenvriend

Velen van ons kennen persoonlijk mensen die ziek zijn en tegen kanker vechten.  Een familielid, een goede vriend, een collega of  die aardige zakenrelatie. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat jaarlijks 91.000 mensen de diagnose kanker krijgen. Dat zijn 10 mensen per uur… en dus veel te veel.  Ook in onze onderneming vechten/vochten medewerkers tegen deze ziekte en daarom heeft Van Ekeris Schoonmakers besloten  tegen deze ziekte in actie te komen en te ondernemen tegen kanker.  Dit doen wij sinds kort als KWF Zakenvriend.

Van Ekeris Schoonmakers BV

KWF Fellows

Met een vast maandelijks bedrag  sponsoren  wij, Van Ekeris Schoonmakers BV,  als KWF Zakenvriend  wetenschappelijk kankeronderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows.  Mede door onze steun kunnen deze  jonge, talentvolle onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een  bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek.

zakenvriend van KWF

KWF Zakenvriend

Wilt u meer weten over dit initiatief of onderzoek naar kanker? Kijkt u dan op deze website.

Van Ekeris Schoonmakers Bussum – Naarden – Het Gooi – Gooise Meren – Randstad – Amsterdam – Utrecht – Rotterdam – Arnhem – Den Bosch – Breda

Schoonmaken scholen

17 maart 2020

Verklaring: schoonmaak is onderdeel van de cruciale beroepen

De Rijksoverheid verklaart dat schoonmaak onderdeel is van de cruciale
beroepsgroepen.

Op haar website stelt de Rijksoverheid het volgende:
“De lijst van cruciale beroepsgroepen is niet alomvattend. Wel geeft de lijst inzicht in de belangrijkste beroepen die de samenleving draaiend houden. Ook mensen met een onmisbare facilitaire of ondersteunende functie (denk aan schoonmaak, beveiliging, ICT) vervullen voor een van deze cruciale beroepsgroepen, kunnen hun kinderen naar denoodopvang brengen.” 1

De schoonmaaksector is daarmee dus wel degelijk een onmisbaar onderdeel van de vitale processen. Dit ondanks dat schoonmaak niet expliciet is toegevoegd aan de lijst van cruciale beroepen. De schoonmaaksector heeft een breed werkpakket als reguliere- en specialistische reiniging -calamiteiten en reconditionering- in vitale sectoren als de zorg, vervoer, onderwijs, kinderopvang, voedingsmiddelenindustrie etc.

Dit heeft tot gevolg dat:
– Schoonmakers (ten minste 1 van de ouders in een vitaal beroep) recht hebben om zo nodig gebruik te maken van nood(kinder)opvang. Deze opvang moet beschikbaar zijn zodat de schoonmakers aan het werk kunnen blijven.
– In geval van schaarste schoonmakers ook voorrang dienen te krijgen bij de
beschikbaarstelling van persoonlijke beschermingsmiddelen tegen het
coronavirus.

Evenals Minister President Rutte in zijn toespraak op 16 maart jl. roept OSB iedereen op om in deze tijd van crisis “ruimte en vertrouwen te geven aan al die mensen die onder hectische omstandigheden dag en nacht bezig zijn anderen te helpen en het virus onder controle te houden. Schoonmakers, verpleegkundigen en artsen in de ziekenhuizen en de ouderenzorg, huisartsen en GGD-medewerkers, politieagenten, ambulancepersoneel en alle andere hulpverleners.”

Piet Adema,
Voorzitter OSB

1 Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang

Bel direct
DutchEnglish